Venevarkaat heränneet talviuniltaan – Poliisi tutkii venemurtojen sarjaa Raumalla

Rauman poliisi tutkii veneisiin murtautumisia Rauman Syväraumanlahdella ja Poroholmassa.

Rauman rikostutkinnan partio kävi tiistaina 7.6. puoliltapäivin tutkimassa maanantain ja tiistain välisen yön venemurtoa Syväraumanlahdella Purjehtijankadun puolella.

Samassa yhteydessä partio teki havaintoja, että yli kymmenessä veneessä oli pressuja tai luukkuja avattu. Näitä poliisi teki havaintoja laitureiden 2, 3 ja 5 veneissä. Yhdestä Poroholmassa sijainneesta veneestä oli viety perämoottori.

Poliisi pyytää alueilla veneitään pitäviä omistajia tarkastamaan omat veneensä. 

Mikäli omaisuutta on viety tai vahingoitettu, asiasta tulisi kirjata rikosilmoitus joko sähköisesti tai asioimalla Rauman poliisiasemalla joko henkilökohtaisesti tai puhelimitse. 

Venemurrot lisääntymään päin?

Poliisiviranomaiset varoittivat viime viikolla veneisiin kohdistuvien rikosten lisääntymisestä Suomessa. 

Poliisi on varoittanut yleistyvästä suuntauksesta, jossa venevaras tunkeutuu veneeseen kalliin veneilyelektroniikan perässä. Poliisi on huomauttanut myös, että koronaepidemian torjumiseksi määrättyjen matkustusrajoitusten poistuminen lisää perämoottoreiden ja venetarvikkeiden varkauksia.

Muualla Euroopassa on tullut ilmi, että veneiden ja perämoottoreiden lisäksi anastusrikosten kohteeksi on noussut enenevässä määrin myös veneiden vaihteistot ja navigointijärjestelmät. 

Pohjoismaissa on paljon veneitä ja niissä pääsääntöisesti käytetään laadukkaita osia ja järjestelmiä, joten näihin kohdistuva rikollisuus voi olla kasvava trendi täällä meillä

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi