Veneilyuutiset lopettaa ilmestymisensä

Veneilyuutiset.fi -verkkomedia lopettaa julkaisutoimintansa ja samalla julkaisun taustalla oleva Suomen Veneilymedia Oy keskeyttää toimintansa toistaiseksi. Yritys poistuu alv-rekisteristä sekä ennakonperintärekisteristä 1.9. alkaen. Veneilyuutiset-verkkosivua ei päivitetä 1.9. lukien ja sivusto poistuu syksyn aikana.

Toukokuun puolivälissä aloittanut julkaisu saavutti noin 5 000-10 000 veneilijää viikkotasolla, mikä oli myös julkaisun tavoite alkuvaiheessa. Julkaisu ei kuitenkaan onnistunut houkuttelemaan riittävästi ilmoittajia sivulleen. Koska suoria ilmoittajia ei saatu, sivustolle hankittiin ns. affiliate-mainoksia, joista rahaa tulee vain, mikäli lukija klikkaa mainosta ja ostaa tuotteen. Tämä ei tuottanut lähellekään riittävästi. Myöskään sisältöyhteistyöt eivät ottaneet tuulta.

Epäonnistumiseen vaikutti todennäköisesti huono ajoitus. Inflaatio- ja energiakriisi heijastuvat selvästi veneilyalaan ja siten myös alan toimijoiden halukkuuteen ostaa mainoksia. Toki koko alan tilanne ei ole synkkä. Suomalaisella veneilyalalla on paljon potentiaalia, ja onneksi moni alan firma keräsi koronapandemian myötä syntyneessä ”veneilybuumissa” hyvät taloudelliset puskurit. Veneilyuutisilla puskuria ei luonnollisestikaan vielä ollut.

Jatkossa inflaatio- ja energiakriisi vaikuttanevat kielteisesti myös suomalaisten veneilyintoon, joka taas vähentää potentiaalisten lukijoiden määrää. Vallitsevaan tilanteeseen ei ole näköpiirissä muutosta lähikuukausina, ja kansantalouden ennustelaitokset ennustavat taantumaa ensi vuodelle. Tässä tilanteessa julkaisutoiminta kannattaa ajaa alas.

Veneilyuutiset kiittää lukijoitaan.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi