Veneiden koeajopäivät järjestetään jälleen Helsingin Lauttasaaressa – Kokeiltavana 20 erilaista venettä

Veneen ostamisessa pulmana on usein, että venettä ei pääse koeajamaan. Tätä dilemmaa ratkomaan on luotu Suomiveneilee.fi -koeajopäivät Helsingin Lauttasaaressa. Ne järjestetään jälleen tulevana viikonloppuna.
Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja veneissä on aina osaava ammattilainen kipparina. Kuva: Finnboat

Toisin kuin autokaupassa, venekaupassa koeajo ei yleensä järjesty. Syitä on useita, mutta suurin lienee se, että koeajon järjestäminen vie myyjältä aikaa – ja pahimmillaan asiakas haluaa vain päästä ilmaiseksi nauttimaan meri-ilmasta ilman todellisia veneenostoaikeita. 

Veneenostajan on siksi perinteisesti täytynyt nojata ostopäätöksessään myyjän myyntipuheisiin, veneilylehtien julkaisemien testien arvioihin, kavereiden arvioihin tai etsiä käsiinsä samanlaisen veneen omistava kaveri tai tuttava, joka antaa koeajaa venettään.

Venettä ostettaessa ei kuitenkaan pitäisi nojata kokonaan muiden arvioihin, vaan kokea vene itse. Kun vene on vesillä ja ajossa, messuhallissa riittävän isolta näyttänyt vene paljastuu herkästi liian pieneksi omiin tarpeisiin. 

”Veneiden koeajopäivät ovat hyvän tuulen tapahtuma.”

– Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo

Vasta veneen käyttö oikeassa käyttöympäristössään ja mielellään hieman kovemmassa kelissä tuo esille veneen ominaisuudet. Venettä kannattaisi myös aina koeajaa nopeudella, johon vene ja moottori on suunniteltu. Liukuvaa venettä tulisi koeajaa liukunopeuksilla ja muita veneitä näiden suunnittelunopeuksilla. Toki venettä ei saa viedä yli veneen, vallitsevan kelin tai omien veneenkäsittelytaitojen rajojen.

Veneen ostamista suunnittelevat pääsevät tutustumaan uutuusveneisiin ensi viikonloppuna Lauttasaaressa Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja veneissä on aina osaava ammattilainen kipparina.

– Veneiden koeajopäivät ovat hyvän tuulen tapahtuma, johon voi tulla kokeilemaan veneitä omien taitojensa rajoissa ammattitaitoisen kipparin ohjeistamana, Venealan keskusliiton Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat.

Tilaisuus järjestetään Veneentekijäntien rannassa (Veneentekijäntie 1-5) perjantaina ja lauantaina 20.–21.5. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat iltakuuteen saakka.

Tarkista tapahtuman päivitetyt tiedot täältä.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi