Varkaat himoitsevat veneiden polttoainekanistereita ja -säiliöitä – Poliisi varoittaa varkausbuumista Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan tänä kesänä veneisiin on kohdistunut poikkeuksellisen paljon varkauksia. Varkaat ovat vieneet veneiden irtaimistoa mutta etenkin polttoainetta.
Varkaita on kiinnostanut etenkin veneiden varakanisterit ja perämoottoriveneiden irtonaiset polttoainesäiliöt. Kuva: Aleksi Vienonen

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ensimmäiset varkaat iskivät jo alkukesästä ja keväällä, kun osa veneistä oli vielä telakoituna rannoilla. Esimerkiksi Espoossa yhdestä veneestä vietiin tuolloin bensaa ja irtaimistoa. Venettä oli samalla myös vahingoitettu. 

Lohjalla puolestaan varastettiin toukokuun lopussa veneen perämoottori.

Kesäkuun puolella veneistä vietiin etenkin erikokoisia polttoainesäiliöitä. Esimerkiksi Espoossa kahdesta eri veneestä vietiin lyhyen ajan sisällä useampia veneissä olleita 25 litran polttoainesäiliöitä.

Kirjaa ylös veneen tiedot

Rikoskomisario Katja Rekola kannustaa veneenomistajia suojaamaan omaisuutensa mahdollisimman huolellisesti. Samalla on hyvä kirjata itselle muistiin tärkeitä veneeseen liittyviä tietoja.

− Kirjoita muistiin ainakin perustiedot, kuten esimerkiksi veneen merkki ja tyyppi sekä moottorin valmistenumero ja tyyppi. Ota myös molemmista hyvät valokuvat.

Rekola kehottaa myös lukitsemaan veneen asianmukaisesti. 

− Mieti myös, mitä irtaimistoa säilytät veneessä ja mitä sen sijaan voisit napata mukaan silloin, kun vene on pidemmän aikaa satamassa. Vakuutuksen ajantasaisuus ja kattavuus on lisäksi tärkeä tarkistaa.

Veneiden lähettyvillä ulkoilevia kansalaisia Rekola kannustaa tarkkaavaisuuteen. 

− Jos havaitset toimintaa, joka vaikuttaa epäilyttävältä, ilmoita asiasta hätäkeskukseen numeroon 112.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi