Uusi merellinen matkaopas esittelee etelärannikon nähtävyydet – Opas kattaa Suomenlahden, Saaristomeren ja Ahvenanmaan rannikon

Päivitetty matkaopas johdattaa veneilijän kaikkiaan yli 500 nähtävyyden äärelle. Kirja on suunniteltu käytettäväksi yhdessä merikarttojen kanssa.
Söderskärin majakkasaari on yksi saariston nähtävyyksistä, joka tänä keväänä julkaistussa matkaoppaassa esitellään. Kuva: Markus Thomenius / Vastavalo.net

Keväällä uutena päivitettynä painoksena julkaistu Saariston kätköissä -matkaopas on merellinen matkaopas, joka kattaa merikarttasarjojen A–D alueen. Opasta on helppo käyttää veneillessä yhdessä merikarttojen kanssa, sillä kohteiden yhteyteen on merkitty myös merikarttasarjan sivunumero. 

Kierresidottu kirja toimii myös itsenäisenä teoksena, sillä monet kohteet sijaitsevat mantereen puolella tai saarissa, joihin on silta- tai lauttayhteys. Kartat ja koordinaatit helpottavat perille löytämistä.

Nähtävyyksiä on kaikkiaan 501 kohdetta. Kohteiden joukossa on paljon historiallisia nähtävyyksiä kuten merenkulkijoiden kalliokaiverruksia, sotahistoriallisia tapahtumapaikkoja sekä vanhan saaristolaiskulttuurin merkkejä. Lisäksi mukana on luontokohteita kuten hiidenkirnuja, hiekkarantoja ja tammilehtoja.

Suurimmista rannikkokaupungeista kerrotaan laajemmin, mutta kirjan pääpaino on kuitenkin pienemmissä ja helposti huomaamattomiksi jäävissä kohteissa. 

Kuvituksessa vuorottelevat historialliset kuvat sekä luontokohteiden valokuvat, jotka täydentävät kerrontaa ja houkuttelevat lähtemään tutustumisretkelle saaristoon.

Opas on päivitys vuonna 2014 julkaistuun ja pitkään loppuun myytynä olleeseen teokseen. Pääosan kohteista on alun perin kerännyt useita veneilyoppaita ja veneilijän nähtävyyskirjoja kirjoittanut Kaj-Erik Löfgren.

Kirjan suositushinta on 29 euroa. Kirja on saatavilla kirjakaupoissa ja verkkokirjakaupoissa.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi