Suomenlinnan tykit ampuvat jälleen – Itämeren suurin avomeriluokan purjehduskilpailu Helsingissä starttaa perinteisesti tykinlaukauksin

Helsingissä pidetään Itämeren suurin avomeripurjehduskilpailu heinäkuun lopulla.
Kilpailu tuo avomeriluokan purjeveneitä Helsingin edustalle heinäkuun lopussa. Kuva: Pepe Korteniemi

Roschier Baltic Sea Race on kovatasoinen, noin 630 merimailin kisa. Kisaan osallistuu purjehtijoita Pohjoismaista, Englannista, Saksasta ja Puolasta. Luvassa on tapahtuma, joka tuo nähtävää ja katsottavaa Helsinkiin niin satama-alueille, vesille kuin saarille ja rannoillekin.

Kisan järjestää Royal Ocean Racing Club (RORC), joka on klassisten avomerikilpailujen kuten Rolex Fastnet Racen, RORC Caribbean 600:n ja Transatlantic Racen järjestäjä.

Helsingistä starttaavalle noin 630 merimailin radalle odotetaan Itämeren ja maailman kovimpia avomerikilpapurjehdustiimejä, joukossa myös lukuisia suomalaisia osallistujia. Katso osallistujalista täältä.

Itämeri kiertäen ja takaisin Helsinkiin

Reitti lähtee Helsingistä ja kiertää Gotlannin. Takaisin Helsinkiin tullaan Viron puolelta ohittaen Saarenmaa ja Hiidenmaa.

Kisa startataan tykin ammunnalla Suomenlinnan linnoituksesta. Laaja tapahtuma ohjelmineen tuo koettavaa ja elämyksiä koko kisaviikon ajan Katajanokan satamassa, Suomenlinnassa ja kesäisessä Helsingissä.

Kuninkaalliset kisat

RORC on eräs maailman perinteikkäimmistä avomeripurjehdusseuroista, joka on perustettu vuonna 1925. Kuninkaallisen arvonimen seura sai vuonna 1931 kuningatar Elisabeth II:n isoisä kuningas Yrjö V:n aikana.

Kisan pääsponsorina toimii asianajotoimisto Roscier. 

RORCin yhteistyökumppaneina kilpailun järjestämisessä Suomessa toimii Ocean Racing Alliance (ORA), Nyländska Jaktklubben (NJK), Helsingfors Segelklubb (HSK) ja Xtra Stærk Ocean Racing Society, Finnish Ocean Racing Association (FORA), Avomeripurjehtijat Ry ja FIN IRC. 

Myös Helsingin kaupunki on kisan yhteistyökumppani.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi