Suomen Turku julistaa merirauhan maailman merien päivänä – ”Tavoitteena on synnyttää merirauhan julistuksen perinne”

Suomen Turussa julistettava joulurauha on saanut vastinparikseen merirauhan eli Pax Navis -tapahtuman. Merirauha julistetaan Ruissalossa keskiviikkona 8.6.
Merirauha julistetaan nyt kuudennen kerran. Kuva: Kallerna, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Turku julistaa luontoa kunnioittavan merirauhan merellä ja sen äärellä liikkuville sekä koko Suomen vesille. “Pax Navis” -tapahtuma pyrkii edistämään Itämeren suojelua sekä vastuullista ja turvallista veneilykulttuuria. 

– Tapahtuman idea on aikoinaan syntynyt yksityishenkilön toimesta ja nyt tapahtuma järjestetään jo kuudennen kerran. Järjestämisestä vastaavat Turun kaupungin Itämerihaaste, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Telakka. Tavoitteena on synnyttää merirauhan julistuksen perinne, johon voi osallistua mereltä tai maalta, ja jonka myös muut tahot voivat omaksua, tapahtuman vastaava Tove Holm kertoo.

Tapahtuma järjestetään Ruissalon telakalla keskiviikkona 8.6. kello 17.45–18.45. Merirauha julistetaan klo 18. 

Sen lukevat suomeksi ja ruotsiksi kirkkoherra Jouni Lehikoinen Turun Mikaelinseurakunnasta ja merenkulkijatyön johtaja Jaakko Laasio Merimieskirkosta. Lisäksi ohjelmassa on musiikkiesityksiä ja kumppaneiden esittäytymisiä.

Osallistua voi myös somen kautta

Merellisiä tunnelmia voi jakaa myös sosiaalisen median kautta. Tunnuksella #paxnavis voi lähettää omat merirauhan toivotuksensa teksteinä, kuvina tai videoina Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. 

Somen kautta 1.5.–8.6. osallistuneiden kesken arvotaan tapahtuman kumppaneiden lahjoittamia palkintoja.

Tapahtuman ohjelma ja lisätiedot osoitteessa paxnavis.fi.

Artikkelia muokattu 2.6.22 klo 13:31. Merirauha julistetaan Ruissalossa, ei Raisiossa, kuten ingressissä virheellisesti todettiin.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi