Saimaan alueen kartat tarkentuvat – Traficom teettää syvyysmittauksia, veneilijöitä pyydetään väistämään mittausaluksia

Vuoksen vesistön eli tuttavallisemmin Saimaan alueen karttoja uusitaan alkaneella avovesikaudella. Veneilijöitä pyydetään huomioimaan mitttaustyö ja väistämään mittausta tekeviä aluksia.
Savonlinna
Traficom teettää syvyysmittauksia muun muassa Savonlinnan ympäristössä. Kuva: Nblx / Shutterstock.com

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom uudistaa ja kehittää Vuoksen vesistön karttojen tietoja. Avovesikauden aikana vuosina 2022 ja 2023 tehdään syvyysmittauksia Savonlinnan–Rantasalmen–Joroisten–Varkauden–Oravin sekä Oravin–Pilpan-kanavan välisillä alueilla.

Mittauksia tekevät alukset ajavat ennalta suunnitellun, pääosin edestakaisen linjaston mukaisesti ja siksi niiden mahdollisuus väistää muuta vesiliikennettä on rajoitettua. Vesillä liikkujia pyydetään välttämään liikkumista mittauksia tekevien alusten läheisyydestä ja välttämään voimakkaan aallokon aiheuttamista.

“Mittausveneet liikkuvat myös hyvin lähellä rantaa.” 

Mittaustöistä varoittavat rajoitetun ohjailukyvyn päivämerkit veneen mastossa ja kirkkaat merkkivalot.

Kalastajia pyydetään merkitsemään pyydyksensä näkyvästi ja asianmukaisesti molemminpuolisten vahinkojen välttämiseksi. Mittausveneet liikkuvat myös hyvin lähellä rantaa. Työssä pyritään ottamaan huomioon ranta-asutus ja aiheuttamaan mahdollisimman vähän häiriötä asukkaille.

Työn toteuttaa Traficomin alihankkijana ruotsalainen Clinton Marine Survey AB.

Survey-vene
Mittausalukset seilaavat Ruotsin lipun alla. Kuva: Traficom

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi