Paraisten Lillholmenin sillan läppä otetaan käyttöön keskiviikkona – Katso video läpän asennuksesta!

Paraisten Lillholmenin läppäsillan rakennustyöt ovat edenneet sovitussa aikataulussa. Purjeveneilijöitä ja muuta vesiliikennettä haitannut kuuden metrin korkeusrajoitus poistuu 1. kesäkuuta.
Vanhaa läppäsiltaa ei voitu enää peruskorjata, vaan se piti purkaa ja paikalle rakennettiin uusi. Vaikka läppä on käytössä jo 1.6. lähtien, maantieliikenteen poikkeusjärjestelyt jatkuvat syyskuuhun saakka. Kuva: Väylävirasto

Sillan työtelineeseen rakennetun veneliikenteen kulkuaukon osalta alikulkukorkeuden rajoitus poistuu läppäsillan käyttöönoton myötä 1.6.2022. Rakentamisen aikainen tilapäinen kevyenliikenteen väylä on purettu uuden sillan vierestä ja kevyen liikenteen kulku Tervsundiin on siirretty kulkemaan uuden valmistuvan sillan yli.

Maantie 12019 Lillholmenin läppäsillan uusimistyöt aloitettiin alkuvuodesta 2021. Työt ovat edenneet aikataulussaan ja sillan läppä otetaan käyttöön kesäkuussa, jonka myötä sillan kohdalla ollut työnaikainen 6 m alikulkukorkeusrajoitus poistuu. 

Katso video läpän asennuksesta alla olevasta kuvalinkistä. Mikäli video ei käynnisty, sen voi katsoa myös täältä.

1. kesäkuuta käyttöön otettava sillan läppä asennettiin paikoilleen kevättalvella. Video: Kreate

Uusi valaistu veneaukko on leveydeltään 10 metriä ja läpän ollessa kiinni alikulkukorkeus on 6 metriä. Veneaukon kohdalla vallitseva nopeusrajoitus on 9 km/h. 

Uuden vesiväylän ja veneaukon kulkusyvyys on varmistettu harauksin 2,1 metriä syväksi. 

Uusi läppä on kauko-ohjattu ja se avataan tarvittaessa tasa- ja puolitunnein. Läpän avauspyynnöt on tehtävä puhelimitse numerosta 0295 34 3273 vähintään 5 minuuttia ennen avausta. Siltapaikalla on opastetaulut läpän käytöstä.

Työsillan yhteydessä ollut väliaikainen kulkuyhteys jalankulkijoille on purettu. Kevyt liikenne pääsee kulkemaan jatkossa valmistuvan sillan yli. Aidatun kulkuväylän leveys on koko matkalta vähintään 1,5 m leveä. Uusi reitti sillalla mahdollistaa esteettömän kulun jalankulkijoille. Sillan viimeistelytöitä jatketaan syyskuuhun asti, jolloin silta avataan ajoneuvoliikenteelle.

Lillholmenin läppäsilta sijaitsee maantiellä 12029 (Skräbbölen / Tervsundintie) Paraisten keskustan tuntumassa. Vuonna 1982 valmistunut Lillholmenin läppäsilta oli elinkaarensa loppuvaiheessa eikä siltaa voinut enää peruskorjata. Uusi silta on nyt rakennettu vanhan puretun sillan paikalle. 

Rakennustyöt ja liikenteen poikkeusjärjestelyt kestävät vuoden 2022 syyskuuhun saakka. Lillholmenin sillasta tiedotti Varsinais-Suomen Ely-keskus maanantaina 30.5.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi