Nyt se tulee! – Isoimmat sääpalvelut ennustavat lämmintä tai jopa helteistä juhannusta

Näillä näkymin veneilijöitä odottaa mainio juhannussää. Viikolla sataa, mutta juhannusaatosta eteenpäin sää poutaantuu ja lämpenee reilusti.
Hellesää on antanut odotuttaa itseään. Kuva: Aleksi Vienonen

Veneilijöille on luvassa hyvät juhannussäät. Ilmatieteen laitos, Foreca ja monen meriveneilijän suosima norjalainen Yr.no -sääpalvelu lupaavat kaikki 20–26 asteen lämpötiloja eteläisen Suomen merialueille ja laajemminkin Suomeen juhannusviikonlopulle. Sää on myös poutainen.

Veneilijää kiinnostaa toki myös tuulet. Luvassa on hyvää veneilykeliä ainakin moottoriveneilijöille. Tuulilukemat näyttävät jäävän alle 5 m/s.

Toki sääennusteisiin liittyy paljon epävarmuuksia. Juhannuksen sääennusteet ovat vaihtuneet laidasta laitaan viime päivinä.

– Juhannusviikonlopun sääennuste on vielä epävarma, sillä mikäli Euroopan laajojen korkea- ja matalapaineen alueiden väliset voimasuhteet muuttuvat ennusteissa, Suomen juhannuksen sääennuste voi vielä muuttua kumpaan tahansa suuntaan – sateisempaan tai aurinkoisempaan, Forecan blogissa toppuutellaan.

Forecan mukaan nykyennusteiden mukaan juhannus tulee olemaan ainakin maan etelä- ja keskiosassa aurinkoinen ja poutainen.

– Lämpötila nousee laajalti yli 20 asteeseen, sunnuntaina ehkä paikoin jopa yli hellerajan eli yli 25 asteeseen, Foreca lupailee blogissaan.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi