Merivartioston tehtävämäärät Suomenlahdella rauhoittumaan päin – Tehtävien määrissä radikaali pudotus

Suomenlahden merivartioston viikkotiedotteen mukaan veneilyyn liittyvät hälytys- ja avustustehtävät vähenivät selvästi. Vilkkain veneilykausi näyttää olevan ohi.
Viime viikko oli Suomenlahdella hiljainen. Kuva: Rajavartiolaitos

Tehtävät vähenivät Suomenlahdella, vaikka viime viikolla alueella oli paljon merellisiä tapahtumia kuten Kotkan meripäivät. Viikon 30 aikana merivartioston alueella oli yhteensä 46 meripelastus-, avustus- ja osallistumista toisen viranomaisen tehtävään. Viikolla 29 vastaava luku oli jopa 75.

Merivartioston mukaan epävakaa ja kylmähkö keli vaikuttivat tehtävämääriin ja vesiliikennettä oli edellisviikkoa vähemmän useista eri tapahtumista huolimatta.

Vesiliikenteen määrissä oli alueellisesti kuitenkin havaittavissa selviä eroja. Vesijetit työllistivät edelleen, niin ylinopeuksien kuin vesijettien kaatumisten osalta. 

Vartioston alueella järjestettiin kuluneen viikon aikana Porkkalassa eFoilauksen maailmancupin Suomen osakilpailu, Haukilahdessa Viinijuhlat ja Kotkassa Meripäivät, jonka yhteydessä Kotkan Kantasatamassa Vellamon edustalla pidettiin avoimien ovien alusesittely. 

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi