Merivartioston partioveneen uppoamisesta syytteet aluksen päällikköä vastaan – Kaksi vuotta sitten tapahtuneessa turmassa kuoli veneeseen jäänyt merivartija

Partioveneen päällikkö on saamassa käräjäoikeudessa syytteen palvelusrikoksesta ja hyvän merimiestaidon laiminlyönnistä. Syytteet nostetaan myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa.
Turmavene oli merivartioalus Turvan apuvene “PV 83”. Kuva: Wikimedia Commons

Syytteet liittyvät tapaukseen, jossa merivartiolaiva Turvan apuvene sai pohjakosketuksen ja upposi kesällä 2020. Tapausta on tutkinut niin Onnettomuustutkintakeskus kuin poliisikin. Esitutkintavastuu asiassa kuului Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle.

Syytteen nostamisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat perjantaina 3.6.

Turmaveneessä oli tapahtumahetkellä kolme merivartijaa. Näistä kaksi onnistui pelastautumaan. Kolmas jäi vedellä täyttyneeseen veneeseen loukkuun ja kuoli. 

Syyttäjä vaatii Helsingin käräjäoikeudessa aluksen päällikölle rangaistusta palvelusrikoksesta sekä hyvän merimiestaidon laiminlyömisestä. 

Syyttäjän käsittelyssä on edelleen turmaan liittyviä muita rikosepäilyjä. Toistaiseksi on epäselvää, aikooko hän vaatia myös näistä rangaistusta myöhemmin.

Rikosnimikkeinä näissä ovat ainakin työturvallisuusrikos ja kuolemantuottamus. Jos näissä syyttäjä nostaa syytteen, käsitellään ne eri oikeuskäsittelyssä.

Lue lisää: Onnettomuustutkintakeskuksen tiedote turman syistä (4.5.2021)

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi