Loviisassa merivartiosto pelasti kaksi ihmistä uppoamisvaaraan joutuneesta moottoriveneestä – Alkava veneilykausi lisännyt merivartioston tehtäviä Suomenlahdella

Suomenlahden merivartiosto kertoo vilkastuneesta huviveneliikenteestä ja lisääntyneistä pelastus- ja avustustehtävien määristä. Viime viikolla vakavin tilanne sattui Loviisassa, missä merivartiosto ja pelastuslaitos pelastivat ihmiset uppoamisvaaraan joutuneesta moottoriveneestä.
Suomenlahden merivartiosto
Suomenlahden merivartioston tehtävämäärät ovat kasvusuunnassa veneilykauden alettua. Kuva: Rajavartiolaitos

Suomenlahden merivartioston viikkotiedotteen mukaan meripelastuksen tapahtumamäärät jatkoivat kasvuaan viime viikolla. Merivartiostolla oli yhteensä 29 meripelastus-, avustus- ja muuta tehtävää.

Merkittävin tapahtuma oli Loviisan edustalla sattunut moottoriveneen uppoamisvaara. Kaksi henkilöä evakuoitiin uppoamisvaaraan joutuneesta aluksesta pelastuslaitoksen veneeseen. Kumpikaan veneilijä ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Tehtäviä oli merivartioston mukaan ajankohtaan nähden tavanomainen määrä. Huvivene- ja vesiskootteriliikenne lisääntyi erityisesti pääkaupunkiseudun edustan merialueella.

Merivartiosto järjesti kertausharjoituksen

Suomenlahden merivartioston viime viikko oli poikkeuksellinen kertausharjoituksen takia. Merivartiosto järjesti reserviläisilleen kertausharjoituksen itäisellä Suomenlahdella ja Helsingin edustalla.

Kriisi- ja poikkeusoloissa merivartiostojen joukkoja vahvennettaisiin tehtävään koulutetuilla reserviläisillä, kuten muitakin Rajavartiolaitoksen joukkoja. Nämä reserviläiset harjoittelevat määräajoin merivartioston kertausharjoituksissa. 

Viikkotiedotteen mukaan harjoitus sujui suunnitelman mukaisesti.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi