Länsi-Suomen merivartiostolla kiireinen juhannus – Partiot tarkastivat juhannuksen aikana yhteensä 864 vesikulkuneuvoa

Lämmin juhannus lisäsi veneilyä merialueilla ja rannikoilla. Tämä tarkoitti kiireistä juhannusviikonloppua viranomaisille.
Juhannus oli tänä vuonna lämmin ja aurinkoinen koko maassa. Kuva: Länsi-Suomen merivartiosto

Vilkastunut veneilykesä piti muun muassa Länsi-Suomen merivartioston ja sen yhteistyökumppanit kiireisinä juhannusviikonloppuna.

– Juhannuksena yksikkömme ja yhteistyökumppanimme hoitivat 37 meripelastus- ja avustustehtävää ja tuimme muita viranomaisia yhteensä 22 kertaa. Partiot tarkastivat juhannuksen aikana yhteensä 864 vesikulkuneuvoa ja puhallutuksia suoritettiin 665, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Twitter-tilillään.

Juhannusaattona Länsi-Suomen merivartiostolla oli 15 meripelastustehtävää. Saman verran merivartiosto osallistui muiden viranomaisten tukemiseen.

Juhannuksen suurin hälytystehtävä merivartiostolle tuli juhannuspäivänä  lauantaina, kun sivullinen oli nähnyt veneen uppoavan Leikluodon edustalla. 

Tehtävään hälytettiin meripelastushelikopteri sekä useita alusyksiköitä. Yksiköiden päästyä paikalle pinnalla ei näkynyt kuin kelluvia varusteita.

Meripelastustehtävä päätettiin myöhemmin tuloksettomana. 

– Pidetään todennäköisenä ettei henkilöitä ole ollut veneessä uppoamishetkellä. Poliisi jatkaa tutkintaa, Länsi-Suomen merivartiosto tiedotti myöhemmin Twitterissä. 

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi