Ruotsalainen venebrändi julkaisi suunnitelmat uudesta lippulaivasta – Hallberg-Rassy 69 lasketaan vesille talvikaudella 2023–2024

Maineikas ruotsalainen purjevenevalmistaja Hallberg-Rassy julkaisi torstaina 9.6. suunnitelmat ja havainnekuvat uudesta Hallberg-Rassy 69 -veneestä.
Toistaiseksi uusi venemalli on olemassa vain venesuunnittelijan piirustuspöydällä. Kuva: Hallberg-Rassy

Purjehtijat joutuvat kuitenkin odottamaan uutta herkkupalaansa vielä tovin, koska ensipurjehdus venemallille on suunniteltu vasta talvelle 2023–2024

Uusi 69-jalkainen (21 metriä) purjevene on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Esittelytekstisssä todetaan, että se on suunniteltu “perheveneeksi”. Maailmalla suuret purjeveneet on usein suunniteltu ammattikipparin operoitaviksi, joten venevalmistaja on selvästi hakemassa helppokäyttöisyydestä erottuvuustekijää markkinoiden muihin purjeveneisiin.

Venevalmistaja kertoo, että venettä voi käyttää kuin “nappia painamalla” (“push button” operation).

Hallberg-Rassy 69:n esittelymateriaaleissa todetaan, että veneessä on tilaa myös palkatulle kipparille ja palkatulle kansimiehistölle, jos näin halutaan.

Näyttää siis siltä, että venettä halutaan markkinoida kahdella kärjellä: Pohjois-Eurooppaan, jossa isojakin veneitä kipparoi yleensä veneen omistaja, ja myös Välimeren alueelle, jossa isoille veneille palkataaan usein ammattikippari tai kokonainen ammattimiehistö.

Veneen on suunnitellut Germán Frers Naval Architecture.

Purjevene tarjoaa niin tyyliä kuin mukavuuttakin.

– Veneen sisälle tulee runsaasti luonnonvaloa. Veneeseen on saatavilla muun muassa täysikokoinen vaatehuone, hytti palkatulle miehistölle ja VIP-hytti, Hallberg-Rassyn materiaalit kertovat.

Lue lisää veneestä Hallberg-Rassyn verkkosivujen artikkelista.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi