Pieni suuri päiväretkivene – Yamarin 67 DC:ssä käytännöllisyys yhdistyy runsaaseen varustetasoon

Nyt alkavalle veneilykaudelle lanseerattu Yamarin 67 DC tuo isommista päiväretkiveneistä tutut varusteet 6–7-metristen päiväretkiveneiden kokoluokkaan.
Yamarin 67 DC pyrkii erottautumaan tarjoamalla runsaan varustelutason ja vielä runsaamman lisävarustelutason. Kuva: Yamarin

Yamarin 67 DC:n muotoilu noudattaa uutta Yamarinin designia, jota on jo nähty viimeisimpien uutuuksien – 88 DC:n, 63 DC:n, 63 BR:n ja 60 DC:n ulkoasussa. Uutuusmalli korvaa mallistosta poistuneet 65 DC:n ja 68 DC:n.

Nykymalliston 63 DC:tä suurempana ja 88 DC:tä pienempänä Yamarin 67 DC sijoittuu odotettuun “välikokoluokkaan”. Siinä on tilaa kahdeksalle henkilölle. Pituutta veneellä on 6,76 metriä ja leveyttä 2,55 metriä. 

”Kaksipaikkaisen kuljettajanistuimen kääntyvä selkänoja tekee istuinryhmästä seitsenpaikkaisen seurustelualueen.”

Huippunopeus 250-hevosvoimaisella moottorilla nousee 46 solmuun.

Avotilassa on päiväretkiveneille tyypillinen U:n muotoinen sohva. Kaksipaikkaisen kuljettajanistuimen kääntyvä selkänoja tekee istuinryhmästä seitsenpaikkaisen seurustelualueen.

Pidemmille matkoille lisäkäytännöllisyyttä tuovat lisävarustepaketin jääkaappi, pentteri painevesijärjestelmällä (45 l) sekä liesi, jonka suojalevy aukeaa työtasoksi ruoanlaittoon.

Veneeseen kulkua on helpotettu tasaisen keulakannen, kiinteiden portaiden, selkeiden askelmien ja isojen uimatasojen ansiosta.

Lisävarusteisiin kuuluva vesihiihtokaari toimii perässä myös tukikaiteena varmistaen turvallista liikkumista uimatasoilla. Keulaan ja perään on sijoitettu reilunkokoiset säilytysluukut köysille.

Tekniset tiedot:

  • pituus 6,76 m
  • leveys 2,55 m
  • paino n. 1480 kg
  • henkilömäärä: 8
  • moottorisuositus 150–250 hv
Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi