Mitä tapahtuu, kun taide ja ponttoonivene lyövät kättä? – Kotimainen MAX sai kylkeensä Johanna Gullichsenin suunnitteleman kuosin

MAX monikäyttöveneiden valikoima kasvaa 7,8- ja 9,8-metrisillä veneillä.
Alpo Pro Boatsin valmistama MAX 78 -monikäyttövene. 7,8-metrisen veneen teippauksessa on käytetty taiteilija Johanna Gullichsenin Doris-kuosia. Kuva: Eo Noras

Yleensä kuoseja on totuttu näkemään lakanoissa, verhoissa ja muissa tekstiileissä. Harvemmin taiteilijan piirtämiä kuvioita nähdään ponttooniveneen kyljessä.

Tähän tulee muutos, kun tämän viikon lopulla Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaressa Alpo Pro Boats esittelee MAX monikäyttöveneen, jonka kyljet on suunnitellut taiteilija Johanna Gullichsen.

Gullichsenin Doris-kuosia on sovellettu 7,8-metriseen monikäyttöveneeseen. Tapahtumassa esitellään myös uusin malli, 9,8-metrinen monikäyttövene.

MAX monikäyttöveneet valmistaa raumalainen konepajayritys Alpo Pro Boats Oy. Yritys on pitkään toiminut Rauman telakan alihankkijana. Valmistus alkoi vuonna 2011. Venemallien kehittämiseen osallistuu lisäksi nykyinen omistaja, toimitusjohtaja Tomi Arvo, kokenut purjehtija ja moottoriveneilijä Marius Saikku sekä tiimi venesuunnittelun ammattilaisia.

– MAX veneiden perusajatus kiteytyy valmistavan yrityksen ja veneiden nimissä. Alpo on lyhenne sanasta alumiiniponttooni, ja MAX kuvaa maksimaalista merikelpoisuutta yhteysvenetehtävissä. Katamaraanirunko antaa ylivoimaisen vakauden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden sekä ylivoimaisen kantavuuden verrattuna v-pohjaisiin alumiiniveneisiin. Alumiiniponttoonit ja keskiosa ovat täysin vesitiiviitä, joten pilssipumppuja ei tarvita eikä ponttooneihin kerry kondenssivettä, Marius Saikku kertoo.

MAX monikäyttöveneet soveltuvat niin lastin kuin matkustajienkin kuljettamiseen. Veneiden kansi on samalla tasolla kuin modernit ponttoonilaiturit, joten matkustajien ei tarvitse nousta tai laskeutua veneeseen.

Leveä keularamppi ja molemmilla sivuilla olevat kulkuportit helpottavat lastaamista ja purkamista. Koko kansitila on samassa tasossa, joten veneessä liikkuminen on turvallista.

Lue lisää tiedotteesta.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi