Maailman ensimmäinen täyssähköinen ratavene pääsi koeajovaiheeseen – Katso hurja video 50 solmua kiitävästä futuristisesta sähköveneestä

Sähköveneily ottaa haltuun veneilyn sektoreita, joiden on aiemmin ajateltu pysyvän polttomoottoritekniikan viimeisinä linnakkeina. Nyt sähköveneily valtaa alaa ratamoottoriveneilyn saralla.
E1-veneissä on avaruus- ja sci-fi-elokuvista tuttua estetiikkaa. Kuva: E1-series

Viime viikolla Veneilyuutiset kertoi ensimmäisestä nopeasta täyssähköveneestä, joka on suunniteltu ammatti- ja viranomaisveneeksi. Nyt täyssähköveneet ottavat haltuun ratamoottoriveneilyä.

Uusi E1-ratamoottoriveneilyn luokka perustettiin viime vuonna. Ensimmäiset kisat on määrä ajaa ensi vuonna.

”Veneilyn tulevaisuus on sähköinen.”

– E1-sarjan toimitusjohtaja Rodi Basso

Esimakua uudesta ratamoottoriveneilyn E1-luokasta saatiin Venetsian venemessuilla kesäkuun alussa, kun norjalaisen Sophi Hornen suunnittelema futuristinen RaceBird-vene pääsi ensiesittelyyn.

Veneen ovat rakentaneet Victory Marine sekä SeaBird Technologies

– Veneilyn tulevaisuus on sähköinen. Se ei ole kysymys valinnasta, vaan se on vastuun kantamista, E1 sarjan toimitusjohtaja Rodi Basso toteaa E1-sarjan perustamisesta kertovassa Youtube-videossa.

Vene perustuu kantosiipiin eli se on veneilytermein “foilaava vene”. Veneessä on 35 kilowattitunnin Kreisel-akusto. Perässä on 150 kilowatin Mercury Racing -sähköperämoottori. Moottorin teho vastaa 200 hevosvoiman perinteistä perämoottoria.

Katso video RaceBird-veneen koeajoista tästä linkistä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Vene saavutti koeajoissa 50 solmun huippunopeuden.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi