Buster julkisti uuden hyttiveneen – Uusi Buster Magnum Cabin täydentää koppiveneiden valikoimaa

Buster lanseerasi alkuvuonna uuden hyttiveneen. Buster Magnum Cabin on kahdeksalle henkilölle suunniteltu vene, joka ei sadetta, kylmää tai aallokkoa kavahda. Kyseessä on oiva valinta yhteysveneeksi veneilijälle, joka haluaa veneillä jäiden lähdöstä pitkälle syksyyn tai jopa talveen saakka.
Buster-malliston uusin hyttivene on yhteysveneilijän karkki. Kuva: Buster

Olettaa saattaa, että etenkin saaristomökkeilijät, jotka haluavat käyttää mökkiään mahdollisimman pitkään aina kelirikkoon saakka, kuuluvat uuden Buster Magnum Cabin -veneen fanikuntaan.

Buster Magnum Cabin on reipas kulkija. Valmistaja lupaa sille suurimmalla moottorivaihtoehdolla noin 45 solmun huippunopeutta. Uutuusmallin reilun 7,5 metrin runko on alumiininen. Kansi ja hytti on tehty lujitemuovista eli tuttavallisemmin lasikuidusta.

Suurten panoraamaikkunoiden ansiosta kuljettajan näkymä eteen, sivuille ja taakse on esteetön. Tämä on nopeakulkuisessa veneessä merkittävä turvallisuustekijä. 

Valmistajan mukaan veneen mukava matkanopeus on 25–30 solmua. Tällöin kulutus on Yamaha F300-moottorilla noin 1,3 litraa per meripeninkulma – toki riippuen kuormasta. Moottorivaihtoehdot ovat 225 hevosvoiman Yamaha F225 ja 300 hevosvoiman Yamaha F300.

Magnum Cabin edustaa Busterin hyttiveneiden viidettä sukupolvea. Suunnitteluvaiheessa on huomioitu Yamahan uusien sähköisesti ohjattujen moottoreiden ominaisuudet ja vaatimukset. 

Magnum Cabinin runkorakenne perustuu uuden Buster SuperMagnumin runkoon. Veneen pituus on 7,58 metriä ja leveys 2,55 metriä. Paino ilman moottoria on 1 650 kiloa ja kantavuus 892 kiloa. 

Busterin modernien keskihyttiveneiden historia ulottuu vuoteen 2008, jolloin julkistettiin 6,35 metriä pitkä Buster XXL AWC. 

Sen seuraaja olivat 6,6 metriä pitkä Buster XXL Cabin ja 6,9-metrinen Buster Cabin. Vuonna 2018 mallistoon lisättiin luksusluokan suuri avovene, lähes 10 metriä pitkä Buster Phantom Cabin.

Tavoitteena mukava yhteysveneily

Magnum Cabinin suunnittelussa on painotettu yhteysvenekäyttöä. Keulassa on suuri, tilavuudeltaan 350 litrainen säilytystila, jonne on voi sijoittaa matkatavaroita venettä lastattaessa. Kattokaiteet mahdollistavat myös kevyiden kattokuormien kuljetuksen. 

Katon takaosan tukevaan targakaareen voidaan kiinnittää erilaisia lisävarusteita, kuten vapaputkia, hakuvalo ja tutka. 

Sisällä oikean puolen takapenkin alla on iso säilytystila, vasemmalla puolella on istuinten lisäksi pöytä sekä paikka lisävarusteena saatavalle jääkaapille. 

Kajuutta on läpikuljettava, jonka lisäksi peräkannelta keulaan pääsee ulkokautta kajuutan oikealta puolelta. Lattiapinnat sekä sisällä että ulkotiloissa on päällystetty liukuestekuvioidulla alumiinilevyllä. Kulkua keulasta helpottavat tuplakaiteet, perässä pitkälle moottorin viereen ulottuvalle uimatasolle on helppo siirtyä avotilan oikeaan peräkulmaan sijoitetun portin kautta.  

Kabiinissa on istumapaikat kuudelle hengelle, takaosan suojaisaan avotilaan saa lisäksi klaffipenkit kahdelle hengelle. Avotilan voi varustaa myös lisävarusteena saatavalla ulko-ohjauspisteellä, josta venettä on helpompi hallita yksin ajettaessa tai kalastettaessa.

Veneessä on valmius keulapotkurin ja lämmittimen asennukselle. Lämmittimen sijoitusta helpottavat valmiit kiinnikkeet sekä tuulilasin puhallinputket. 

Buster Magnum Cabinin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 16″ Buster Q älynäyttö, Navionics-kartat, hydrauliohjaus, avotilan led-valaistus, tilttiratti, tuulilasinpyyhkijät, kansivalot, kuljettajan offshore-istuin, trimmitasot joystick-ohjauksella, Yamaha Y-COP -ajonestolaite, tyynysarja ja targakaari. 

Lisävarusteina on saatavana mm. Yamaha Helm Master EX -järjestelmä joystick-ohjaimella, autopilotti, ulko-ohjauspiste, peräkuomu, ankkurivinssi, kaikuluotain, kalakaiku, jääkaappisarja, tutka, AIS, kaksiakkuärjestelmä, keulapotkuri, kaukosäätimellä varustettu hakuvalo, lämmitin, maasähköjärjestelmä ja aurinkopaneeli. 

Veneen kyljet voi tilata joko maalaamattomina, harmaina tai harmaalla vinyyliteippauksella. 

Buster Magnum Cabin valmistetaan Suomessa Ähtärissä. 

Buster Magnum Cabin 2022:

  • Pituus 7,58 m
  • Leveys 2,55 m
  • Paino 1650 kg
  • Kantavuus 892 kg (henkilöt ja lasti)
  • Maksimi henkilömäärä 8
  • Koneteho 225–300 hv
  • Polttoainetankin koko 280 litraa
  • Korkeus kölilinjasta / vesirajasta 3,08 m / noin 2,5 m (kuormattuna)
  • Maksiminopeus noin 45 solmua
Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi