Karvaturri aalloilla – 6 vinkkiä koiran kanssa veneilyyn

Suurin osa koirista pitää veneilystä ja tulee mielellään mukaan veneretkille. Pienillä helpoilla vinkeillä teet veneestä koiralle turvallisen ja voit auttaa koiraasi nauttimaan veneilystä.
Vaikka koirat ovat yleensä hyviä uimareita, on veden varaan pudonneen koiran nostaminen takaisin veneeseen vaikeaa tai jopa mahdotonta ilman koirien pelastusliivejä, jossa on kunnollinen nostokahva. Kuva: Agria Eläinvakuutus

Koiran kanssa veneily on parhaimmillaan hauskaa ja mukavaa, mutta vene voi aiheuttaa lemmikille myös vaaran. Näillä vinkeillä tarjoat koirallesi turvallisen veneretken.

  1. Pelästyneen tai panikoivan koiran nostaminen vedestä veneeseen, laiturille tai rantaan ei aina ole helppo tehtävä. Siksi koiralla kannattaa olla pelastusliivit, joissa on tukevat kädensijat. Liivin kahvat helpottavat huomattavasti koiran nostamista turvaan. Pelastusliivin kirkas huomioväri saattaa myös pelastaa koiran, jos se lähtee veden varaan joutuessaan uimaan omille teilleen aallokkoon.
  2. Koiraa ei kannata sitoa hihnalla kiinni veneeseen. Hihna voi muuttua hengenvaaralliseksi hirttosilmukaksi, jos koira yrittää hypätä veteen tai laiturille, tai putoaa veteen. Tee kunnon ulkoilulenkki ennen veneilyä ja sen jälkeen ja huolehdi, että koiralla on rauhallinen ja suojaisa oma paikka veneessä, mieluiten varjossa.
  3. Valitse vauhti koiran mukaan ja auta tarvittaessa koiraa pysymään tasapainossa aallokossa. Älä tee liian pitkiä matkoja: useampi tunti veneessä on pitkä aika koiralle, vaikka se nauttisikin veneilystä. Koiraa ei kannata ruokkia juuri ennen venematkaa – varsinkaan, jos koiralle tulee helposti pahoinvointia.
  4. Jos määränpäässä on paljon punkkeja, käytä punkkikarkotetta ja tee koiralle päivittäinen punkkitarkastus. Pakkaa veneeseen mukaan koiran ensiapupakkaus.
  5. Älä anna koiran juoda merivettä. Merivesi voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja ja pahimmillaan suolamyrkytyksen. Pakkaa venematkalle aina mukaan koiran vesikippo ja tarjoa vettä päästyänne maihin, jotta koira ei juo merivettä. Sinilevä on koirille vaarallisia. Älä päästä koiraa uimaan alueilla, joissa on tai epäillään olevan sinilevää. Levä tarttuu koiran turkkiin ja leviää helposti elimistöön koiran nuollessa itseään.
  6. Jos koirasi on innokas uimari, muista kuivata koiran turkki huolellisesti uimisen jälkeen. Jos turkki jää kosteaksi, koiralle voi tulla vesihäntä eli hännänjuuren hermojen tulehdus tai hot spot eli märkäinen ihotulehdus. Kuivaa myös koiran korvat uinnin jälkeen, sillä kosteaksi jääneisiin korviin voi tulla korvatulehdus.

Lue lisää Agria Eläinvakuutuksen tiedotteesta.

Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi