Uusi lepuuttaja tuo uutta ajattelua perinteiseen tapaan – Jykevä fenderi raskaaseen käyttöön

Veneilijä joutuu joskus tilanteisiin, joissa veneen lepuuttaja joutuu suuren paineen alle. Lättänäksi laiturin ja veneen välissä painunut fenderi ei paljoa enää suojaa. Samoin joskus tulee vastaan tilanteita, joissa lepuuttajan kelluvuus on haitta: Joskus veneilijä voi nimittäin kaivata ominaisuutta, että fenderi suojaa veneen kylkeä myös pinnan alapuolella.
Uusi Estepur-lepuuttaja on umpinainen, painava, eikä se kellu. Äkkiseltään nämä kuulostavat haittapuolilta, mutta käytännössä näistä piirteistä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Kuva: Estelaxe Ou

Näihin erikoistilanteisiin on luotu uusi PU-elastomeerista (polyuretaanielastomeeri) valmistettu Estepur-lepuuttaja. Painoa sillä on jopa noin 3,2 kg. Usein lepuuttajilta odotetaan keveyttä, jolloin niiden käsittely on helppoa ja rivakkaa. Keveys on kuitenkin tietyissä tilanteissa myös haitta. Kun lepuuttaja on riittävän raskas, se ei tuulessa heilu.

PU-elastomeerin hyötynä on, että se kestää erittäin hyvin toistuvaa puristusta. Lepuuttaja on testattu toistuvalla 20 tonnin rasituksella. 

Painonsa ansiosta uusi lepuuttajamalli pysyy vakaana myös haastavissa olosuhteissa. Se voi olla asennettuna osittain veden alla, toisin kuin perinteiset ilmatäytteiset lepuuttajat.

Uudessa Estepur-lepuuttajassa on pystysuuntaiset pitkät reiät, joka mahdollistavat niiden sitomisen “pötköön” kuin nakkimakkarat. Kuva: Estelaxe Ou

Estepur-lepuuttajia voidaan asentaa myös useita peräkkäin niin pystyyn kuin vaakaan. Tämä on mahdollista, koska köyden voi pujottaa lepuuttajan läpi.

Uusi lepuuttaja kestää hyvin myös kylmää, kosteaa, suolavettä ja uv-säteilyä. Lepuuttaja ei myöskään värjää veneen kylkiä.

Soveltuu myös laituriin asennettavaksi

Koska köyden voi laittaa myös lepuuttajan läpi, soveltuu se myös oman laituripaikan “pehmustamiseen”. 

Koska uusi lepuuttaja ei kellu, se soveltuu hyvin oman laituripaikan “pehmustamiseen” myös veden pinnan alla. Kuva: Estelaxe Ou

Tavallinen lepuuttaja on vaikea sitoa aisaan tai laituriin, jonka reuna on yleensä vain muutama kymmenen senttimetriä vedenpinnan yläpuolella. Lopputulos on, että aisaan sidottu tavallinen lepuuttaja makaa veden pinnalla osittain poikittain.

Tavallinen lepuuttaja on myös vaikea asentaa poikittain tai sarjaan.

Estepur-lepuuttajassa tämä ei ole pulma. Lepuuttajan voi vaivatta ja huoletta sitoa kotisataman laituriin tai aisaan valmiiksi. Koska lepuuttaja ei kellu, se pystyy aisassa ryhdikkäästi.

Umpinainen lepuuttaja

  • Valmistettu PU-elastomeerista 
  • Värit: musta, sininen ja harmaa. 
  • Kiinnitys: Köysi pujotetaan läpi ja solmitaan päästä. 
  • Kovuus: shoreA60
  • Made in EU 100% 
  • Mitat: pituus 474 mm, halkaisija 136 mm 
  • Paino: 3,150 kg
  • Lisätiedot: +358 40 503 1886 tai [email protected]
Lepuuttajan painosta on etua, kun venettä suojataan kylkikiinnityksessä, jolloin perinteinen lepuuttaja nousee aallokossa herkästi laiturin tai käveltävän aisan päälle. Kuva: Estelaxe Ou
Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi