Kannettavalla kaasugrillillä kokkaat veneilijän kesäherkut näppärästi – Mustang Caravan -kaasugrilli kruunaa veneloman

Ruoanlaitto kuuluu veneilyyn. Veneen keittiö (eli pentteri) taipuu moneen, mutta grilliruoka kruunaa venereissun. Monessa retkisatamassa on veneilijöiden käyttöön grillauspaikka, mutta oma kokoontaittuva kaasugrilli mahdollistaa grillailut myös laiturilla tai retkipöydällä maissa. Isommassa veneessä pientä kaasugrilliä voi käyttää myös veneen kannella.
Mehevät vartaat valmistuvat kannettavassa kaasugrillissä mainiosti. Kuva: www.Pixel.la Free Stock Photos, CC0, via Wikimedia Commons

Kuulostaako tutulta? Olet valmistellut venereissuun kunnon grilliherkut, mutta retkisatamassa vastassa on luokattomaan kuntoon päästetty grillipaikka, jossa ritilä on puhkipalanut ja likainen. 

Ja jos vieras- tai retkisatamasta löytyisikin hyvä grillauspaikka, joutuu omaa grillausvuoroa odottamaan tuskastuttavan pitkään.

Näissä tilanteissa ratkaisu on oma kannettava kaasugrilli, joka taittuu veneeseen mukaan. Näppärä vaihtoehto on Mustang Caravan -kaasugrilli, jonka voi ostaa Grillikauppa.com -verkkokaupasta tarjoushintaan 149,00 euroa. Tarjous on voimassa 4.7. saakka.

Mustang Caravan
Kuva: Grillikauppa.com

Mustang Caravan -kaasugrillissä on valurautainen ritilä. Grilli on soikea, ja se taittuu näppärästi kasaan.  Kannesta löytyy lämpömittari.

Grillissä on yksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu poltin, joka antaa 3400 W tehon. Grillausala on 48 cm x 35 cm. Grillin kokonaismitat ovat 94 cm x 40 cm x 44 cm.

Grilli on erittäin helppo puhdistaa irrottamalla sen alla oleva pieni rasvankeräysastia ja pesemällä se. Sen lisäksi on toki hyvä puhdistaa myös sisukset.

Grillissä on liitäntä 10 mm kaasuletkulle. Huom! Paineenalennusventtiili ja letku eivät kuulu toimitukseen. Nämä täytyy ostaa erikseen Grillikauppa.comista.

Grillin toimitusaika on 1–3 arkipäivää Grillikauppa.com -verkkokaupassa. Tutustu myös Grillikauppa.comin laajaan grillaustarvikkeiden valikoimaan.

Grillikauppa.comin grillausvinkki: Teriyakitofu ja grillimaissit (4 ruokailijalle)

Ainekset:

Teriyakitofu:

  • 500 g maustamatonta tofua

Marinadi ja valelukastike:

  • Appelsiininkuorta
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 4 rkl seesamiöljyä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 2 cm raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 kokonaista tähtianista
  • 0,5 tl maissitärkkelystä liotettuna 2 tl:aan vettä

Koristeluun:

  • Kuorittuja seesaminsiemeniä
  • Korianteria
  • Kevätsipulia

Maissit:

  • 4 esikeitettyä maissia

Valkosipulikastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 180 g creme fraichea
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl suolaa

Maustamiseen:

  • Kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 dl silputtua korianteria
  • 1 pkt survottua fetaa

Valmistusohje:

  1. Avaa tofupaketti ja leikkaa tofut noin 2 cm paksuiksi siivuiksi. Aseta tofun alle ja päälle kaksi kerrosta imukykyistä talouspaperia ja aseta jokin painava kuten paistinpannu tai keittokirja tofun päälle. Valuta tofuja noin tunti.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada laakeaan astiaan valutettujen tofujen päälle ⅔ osaa marinadista. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Kääntele tofua muutaman kerran marinoinnin aikana.
  3. Valmista valkosipulikastike sekoittamalla creme fraiche, majoneesi ja puristamalla joukkoon kaksi valkosipulinkynttä. Mausta lopuksi suolalla ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
  4. Grillaa marinoidut tofut suoralla tulella ritilällä noin 4-6 minuuttia per puoli. Saat kauniin ritilämäisen kuvion kun käännät 2-3 minuutin kohdalla tofuviipaleita 45 astetta. Voitele tofuja lopulla marinadilla grillauksen aikana. Aseta maissit grillin ylätasolle samaan aikaan tofujen kanssa ja kääntele aika ajoin. Lopuksi voit hakea maissille sopivan kauniin pinnan alatasolta.
  5. Leikkaa grillatusta maissista tähkät irti asettamalla maissi pystyyn, tökkäämällä haarukka maissin karaan ja leikkaamalla terävällä veitsellä ylhäältä alas kauniita ja helposti syötäviä maissitähkäliuskoja. Mausta maissit valkosipulikastikkeella, chilihiutaleilla, korianterilla ja survotulla fetamurskalla. Tarjoile maissit ja tofu lämpiminä.

Katso lisää grillausreseptejä osoitteessa Grillikauppa.com

Kuva: Grillikauppa.com
Kirjoittaja

JAA

Lue seuraavaksi